هلاکت مسئول شاخه ایرانی پ.ک.ک عبدالکریم حسین زاده: حل مشکلات حاشیه‌نشینی، کلید کاهش فقر در پایتخت دستور پزشکیان برای صیانت از حریم خصوصی اطلاعاتی شهروندان یون سوک یئول، رئیس‌جمهور معزول کره جنوبی، بازداشت شد + فیلم ترامپ چه‌زمانی رسماً رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود و قدرت را در دست می‌گیرد؟ در دیدار استاندار خراسان رضوی با وزیر امور خارجه کشورمان چه گذشت؟ اسلامی: ۲ رزمایش دیگر در تأسیسات هسته‌ای برگزار می‌شود وزیر امور خارجه: فقط مذاکره هسته‌ای محور گفت‌و‌گو با اروپایی‌ها است + فیلم نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی: استیضاح وزرا در شرایط فعلی تصمیمی عجولانه است بررسی آلودگی هوای مشهد با حضور معاونین رئیس جمهور | پژمان‌فر: مشهد در تخصیص اعتبارات، مظلوم واقع شده است معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به استیضاح وزرا واکنش نشان داد سرلشکر باقری: استقلال، حاکمیت و اهداف عالی خود را دنبال می‌کنیم | الحاق ناو «زاگرس» به نیروی دریایی ارتش، اقدامی ارزشمند است خرید خدمت سربازی منتفی شد معاون رئیس‌جمهور: پزشکیان هفته آینده به خوزستان می‌رود الحاق نخستین ناو اطلاعاتی-سیگنالی «زاگرس» به ارتش جمهوری اسلامی ایران + فیلم جزئیات ناو «زاگرس» از زبان فرمانده نیروی دریایی ارتش هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق آگهی‌های کاریابی در فضای مجازی کدام نمایندگان مجلس، نامه استیضاح همتی وزیر اقتصاد را امضا کردند؟ امضای تفاهم‌نامه حج ۱۴۰۴ با عربستان مشاور رئیس‌جمهور دولت‌های نهم و دهم درگذشت + بیوگرافی پاسخ پزشکیان به رسانه آمریکایی: ایران هیچ نقشه‌ای برای ترور ترامپ نداشته است + ویدئو آیا حماس و رژیم صهیونیستی بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند؟ عراقچی در گفتگوی ویژه خبری: سند همکاری ایران و روسیه ربطی به تحولات اخیر ندارد رژیم صهیونیستی: آمادگی آتش‌بس بلندمدت را داریم یمن: با چند پهپاد تل آویو را هدف قرار دادیم (۲۶ دی ۱۴۰۳) اعتراف بلینکن به نقش اساسی آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران انفجار مهیب در دمشق (سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عربستان به دلیل اختلاف مرزی قدیمی، از امارات به سازمان ملل شکایت کرد

  • کد خبر: ۲۲۱۹۹۷
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
عربستان به دلیل اختلاف مرزی قدیمی، از امارات به سازمان ملل شکایت کرد
عربستان در خصوص اعلام منطقه «الیاسات» به عنوان منطقه حفاظت‌شده دریایی توسط ابوظبی، به سازمان ملل متحد شکایت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ریاض در نامه‌ای خطاب به سازمان ملل، ابوظبی را به تجاوز به مرز‌های عربستان متهم کرد؛ زیرا امارات در سال ۲۰۱۹، منطقه «الیاسات» را منطقه دریایی حفاظت‌شده اعلام کرد.

به نقل از عربی۲۱، عربستان در این شکوائیه با اعلام مخالفت خود، تاکید کرده است که اقدام ابوظبی را به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ اثر حقوقی برای آن قائل نیست و مطابق با توافق عقدشده بین دو طرف در سال ۱۹۷۴ که طبق قوانین بین‌المللی برای دو کشور الزام‌آور است، به تمام حقوق و منافع خود پایبند است.

در این شکایت‌نامه ذکر شده است عربستان اقدامات انجام‌شده یا پیامد‌های آن توسط دولت امارات را در منطقه «الیاسات» واقع در روبه‌روی سواحل عربستان، به رسمیت نمی‌شناسد.

از سوی دیگر، امارات خواستار تکمیل اجرای ماده پنج توافق‌نامه تعیین مرز‌های زمینی و دریایی بین دو کشور در سال ۱۹۷۴ است.

خبرگزاری رسمی امارات «وام»، پیش از این گزارش کرده بود که الیاسات با فرمان امیری در سال ۲۰۰۵ و به دستور خلیفه بن‌زاید آل‌نهیان، رئیس فقید امارات، تاسیس شد.

منطقه الیاسات علاوه بر اهمیت تاریخی و فرهنگی، به دلیل اهمیت زیست‌محیطی آن متمایز است، زیرا زیستگاه‌های حساسی از صخره‌های مرجانی، جلبک‌های دریایی و سواحل شنی را داراست. عربستان وابستگی این منطقه به امارات را به رسمیت نمی‌شناسد و سال‌هاست بر سر آن مناقشه مرزی وجود دارد و آن را منطقه‌ای با حاکمیت مشترک می‌داند.

در واقع، مناقشه بر سر مرز‌های بین عربستان سعودی و امارات که هر‌ازگاهی آشکار می‌شود، به ثروت نفتی در منطقه الیاسات مربوط می‌شود. منشأ اختلاف به واحه مرزی «البریمی» برمی‌گردد که در زمان اشغال انگلیس، بین عمان و ابوظبی تقسیم شد، در حالی که عربستان روی آن ادعا دارد.

در سال ۱۹۷۴، امارات و عربستان قرارداد جده را امضا کردند که بر اساس آن عربستان، امارات را به‌عنوان یک کشور به رسمیت شناخت و در ازای آن، مجموعه‌ای از زمین‌های نفت‌خیز را در مرز بین دو کشور به دست آورد. عربستان در ازای واگذاری بخشی از واحه البریمی که خواستار آن بود، یک ساحل به طول ۵۰ کیلومتر که قطر را از امارات جدا می‌کند، جزیره «الحویصات» و میدان «شیبة» که بخشی از آن تا امارات امتداد دارد، به دست آورد.

ابوظبی سپس تلاش کرد تا آن اراضی را پس بگیرد، اما ریاض کاملا آن را رد کرد. حتی در سال ۱۹۹۹، امارات با حمایت عمان، کنفرانس وزیران خارجه و نفت شورای همکاری خلیج فارس در عربستان را در اعتراض به عدم تقسیم درآمد‌های حاصل از میدان نفتی شیبة تحریم کرد.

بحران زمانی به اوج خود رسید که ریاض در سال ۲۰۰۹ از ورود اماراتی‌ها به عربستان جلوگیری کرد، زیرا نقشه‌هایی داشت که نشان می‌داد سرزمین‌های عربستان بخشی از امارات است. در سال ۲۰۲۰، «سلطان بن خلیفه»، رئیس امارات با انتشار نقشه‌ای در شبکه‌های اجتماعی جنجال به پا کرد چرا که این نقشه نشان می‌داد منطقه «خور العدید» که تحت کنترل عربستان است، متعلق به امارات است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->